Ticari Matematik Final Sınavı Örnek Test Soruları
Thursday, December 23, 2010 16:34   fatih can
Nevşehir Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Turizm ve Seyahat bölümleri Ticari Matematik dersi örnek test soruları. 1) Maliyet üzerinden %25 kar edilen bir üründe satış üzerinden yüzde kaç kar sağlanmış olur? a) %20          b) % 25        c) %33        d) %40          e) 42 2) Satış fiyatı üzerinden %34 kar edilen bir üründe maliyet üzerinden yüzde kaç kar sağlanır? a) %50       b) %56,43      c) %51,51    d) %52,52      e) %53
 
Nevşehir Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Turizm ve Seyahat bölümleri Ticari Matematik dersi örnek test soruları. 1) Maliyet üzerinden %25 kar edilen bir üründe satış üzerinden yüzde kaç kar sağlanmış olur? a) %20          b) % 25        c) %33        d) %40          e) 42 2) Satış fiyatı üzerinden %34 kar edilen bir üründe maliyet üzerinden yüzde kaç kar sağlanır? a) %50       b) %56,43      c) %51,51    d) %52,52      e) %53 3) Bir mal maliyet üzerinden %32 kar ile 345 TL’ e satılıyor ise maliyet fiyatı nedir? a) 268,67 b) 260,43   c) 263, 54  d) 265  e) 261,36 4) Bir mal %45 zarar ile 234 TL’ e satılıyorsa, maliyet fiyatı nedir? a) 425,45   b)  420,5   c) 435  d) 432,32  e) 436 5) Satış fiyatı üzerinden %12 kar ile satılan bir üründe %2 indirim yapılırsa, maliyet üzerinden yüzde kaç kazanılmış olur? a)  %11,06   b) % 11,36  c) % 12,56  d) %14,56  e) % 15 6) Bir faturanın KDV dâhil fiyatı 567 TL ise KDV hariç fiyatını bulunuz. (KDV %18). a) 482,5  b)  481   c) 481,5   d) 480,5   e) 483 7) Bir mal maliyet üzerinden %15 kar ile satılmakta ve satış fiyatı üzerinden %5 indirim yapılmaktadır. Buna göre maliyet üzerinden elde edilen kar nedir? a)      %9,05  b) %9,5  c) % 9,25  d) %10 e) %10,25 8) Litre fiyatı 1,3 TL’ ye alınan süt litre fiyatı 1,5 TL’ e satılmaktadır. Süt satıcısı daha fazla kazanmak maksadıyla süte ağırlının %10’ u kadar su karıştırmaktadır. Buna göre 10 litre sütten ne kadar kazanır? a)      0,4 TL  b) 0,6 TL  c) 0,2 TL  d) 0,8 TL e) 1,2 TL 9) 600 TL sermaye 1 ocak 2010 tarihinde yatırım maksadıyla dolara çevrilmiştir. Daha sonra 1 haziran 2010 tarihinde TL’ e çevrilmiştir. Buna göre son durumda ne kadar TL’ elimize geçer? ( 1 Ocak 2010  1 dolar= 1,5 TL,  1 haziran 2010 1 dolar= 1,7 TL) a) 670  b) 680  c) 700 d) 710 e) 720 10) 250 sayısının  %10 fazlasının %3 eksiği nedir? a) 266,75  b) 266,95   c) 266,99 d) 270 e) 280 Cevaplar 1. a      2.c       3.e       4.a       4.b       6.d       7.c       8.c       9.b       10.a




Yazı Etiketleri



Facebook Yorumlar



Yorumlar


kala kala artık çözdüm bu dersi formülsüz düz mantıkla çok kolay bi şekilde çözlşüyo sorular.mesela 7. sou çok basit. maliyeti 100 olur %15 karla satış fiyatı 115 eder. sf üzerinden %5 indirim yaparsak 109,25 olur buda 9,25 eder..

gamze     Monday, March 14, 2011 09:09    
1 12


çözüm yani...:))

Mustafa     Saturday, January 01, 2011 21:14    
0 0


hocam bir de cevaplarını da verseydinizz...:))

Mustafa     Saturday, January 01, 2011 21:09    
1 0


azadeee alemsin var ya söylediıgin sorular cok basit otur kafa yor birazcik işte aaa =) :):):)

c£r£n     Wednesday, December 29, 2010 14:03    
0 0


hocam elinize sağlıktaa çok karışık bu sorular özellikle 8.soruu vee 7. soru

azade     Sunday, December 26, 2010 15:33    
1 0


Tskler hocam :))

Tanju     Friday, December 24, 2010 13:36    
0 0


cok tsk edrım hocam elınıze saglık =)

c£r£n     Thursday, December 23, 2010 21:06    
0 0



Benzer Yazıları





Etiket Bulutu
bilgisayar   temel bilgisayar   temel bilgisayar konuları   delphi   mesaj   showmessage   örnek   ShowMessageFmt   Label   Edit   Rastgele Sayı Üretmek   Random   Randomize   Button   TButton   Memo   TMemo   ListBox   ComboBox   TComboBox   Açılır Liste   delphi;tip dönüştürme;StrToInt;IntToStr   StrToInrDef   tip dönüştürme   StrToInt   IntToStr   StrToFloat   FloatToStr   StrToFloatDef   DateToStr   StrToDate   StrToDateDef   DateTimeToStr   StrToDateTime   StrToDateTimeDef   TimeToStr   StrToTime   uygulama   Oyun   Taş Kağıt Makas Oyunu   Image   timer   OpenDialog   SaveDialog   notepad   Mesleki İngilizce   TELEPHONING & E-MAIL   TELEPHONING   E-MAIL   Turizm Otel   Turizm Seyahat   IF TEST   Air travel - Vocabulary   “Slumdog Millionaire” Questions   Email   Final Sınavı   Conditional Sentences   First Conditional   Second Conditional   Third Conditional   air   travel   Slumdog Millionaire   Turizm Seyahat Bölümü Final Sınavı Konuları   Telephonig & Email   Ticari Matematik   Matematik   Turizm ve Seyahat işletmeciliği   Turizm ve Otel İşletmeciği   İngilizce ı   Office Word 2007   Algoritma   Algotirma   Sorular ve Çözümleri   Görsel Programlama   Sorular ve Cevapları   Soru ve Cevapları   Veri Tabanı   SQL   DELETE   UPDATE   SELECT   Mali Tablolar Analizi   skit   Excel 2007   Excel Fonksiyonları   Excel   Excel Uygulamaları   Veritabanı   ADO   ADOConnection   Access   Microsoft Access   c#   checkbox   radiobutton   mesaj işlemleri   pascal   write   writeln   read   readln   tamsayı   ondalıklı sayı   sayı biçimlendirme   if   if-then-else   karşılaştırma komutları   programlama temelleri   asp.net   repeater   onMouseMove   GetTickCount   değişken   if-else   döngü   for   for döngüsü   radiogroup   panel   groupbox   scrollbar   trackbar   case of   Vize Sınavı   TextBox   C# Örnekleri   PasswordChar   while-do döngüsü   Delphi Konsol   sayı tahmin oyunu   Dataset   Winforms   mainmenu   popupmenu   OpenPictureDialog   ColorDialog   FontDialog   dizi   array   Record Tip   Procedure   Function   sınav   adotable   datasource   dbgrid   notepad   paint   Genel